https://www.keskipohjanmaa.fi/artikkeli/kokkolalainen-muusikko-niina-hannula-julkaisi-ensimmaisen-soololevynsa-‒-osa-luonnosta-inspiroitunee

Musiikkia teoksesta Kehrä:

https://soundcloud.com/user-265503697

Kuva: Elina Warsta


Koiramäen Suomen Historia:

https://kokkolanteatteri.fi/ohjelmisto/koiramaen-suomen-historia/

Säveltämäni ja sanoittamani Koiramäen Suomen historia Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämöllä toukokuun 2022 loppuun saakka!

https://kokkolanteatteri.fi/ohjelmisto/koiramaen-suomen-historia

Tunne tunne -tanssiteos

Kokkolan talvitansseilla lokakuussa 2021Kallioista- teos:

KALLIOISTA -teos on livemusiikkia, äänitaidetta, tanssia ja tekstiä yhdistävä esitys ihmisen luontosuhteesta ja luontokokemusten voimasta. Teos on sukellus luonnon voimaan ja rauhaan, sen yhtäaikaiseen herkkyyteen ja hurjuuteen. Teoksen toteutuksesta vastaa kolme taiteilijaa: Hanna Korhonen (koreografia ja tanssi), Niina Hannula (sävellys ja musiikki) ja Venla Korja (teksti ja esiintyminen).

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/597195

 Kuva: Matthew James


- Kokkolan kaupunginteatterin koko perheen näytelmässä kuljetaan kuninkaiden matkassa halki vuosisatojen. Jotta meno ei menisi pelkäksi sapelien kalisteluiksi ja ruudin räiskeeksi, noukitaan matkan varrelta sellaisia tapahtumia kuten Mikael Agricola, Juhana Herttuan hovi Turun linnassa, Vasa-laivan onneton neitsytmatka, noitavainos, isoviha, hatut ja myssyt.

- Ennen kaikkea näytelmä on kuninkaiden ja muutaman kuningattaren kavalkadi, jossa jokaisen hallitsijan luonteenpiirteet ja saavutukset käyvät selväksi pienimmillekin katsojille. Lisäksi taululla vaihtuvat vuosiluvut pitävät katsojan körryillä, mitä aikakautta kulloinkin kerrataan.

- Ohjaaja Fiikka Forsman, musiikista vastaava Niina Hannula sekä lavastaja Tua Hautamäki ja puvustaja Katri Tuukkanen ovat antaneet leikille vallan. Tämän kvartetin näkemyksen toteuttavat loistavasti Petra Heinänen koululaiskoira Alixina sekä lukuisissa rooleissa ahkeroivat Niko Karjalainen, Outi Kärpänen, Sakari Tuominen, Tomi Turunen ja Hanna Vähäniemi.

- Pienen teatterin näyttelijöistä on oltava moneksi. Jälleen kerran lavalla ahkeroidaan ilman pienintäkään taukoa hengähtää.

- Jonna Kauovosaaren maskeeraus on mainio.

- Kaupunginteatterin ensemble pitää huolen siitä, että katsomossa ei aika käy pitkäksi.

- Niina Hannulan musiikki värittää tapahtumia ja lauluosuudet tuovat mukavaa suvantoa tapahtumavirtaan.

- Nuori seuralaiseni viihtyi ja eläytyi erinomaisesti. Hän tiivisti kokemansa kahteen sanaan "erittäin hyvä".

Hannu Björkbacka / Kokkola-lehti (3.3.2021)

* * * * * (viisi teatterinaamaa)

- Tyylittely lastennäytelmässä on tyypillisesti kärjistettyä. Koiramäen Suomen historiassa se ei merkitse nuoren yleisön aliarviointia. Päinvastoin, riemukas Koiramäki sopii kaikenikäisille. Kun jo kenraaliesityksessä oli lavalla ja katsomossa näin hauskaa, mihinkähän näytelmä yltääkään lisäesitysten myötä? Toivottavasti niitä tulee paljon koronasta huolimatta.

Teatteriversion koiramaisuus on Mauri Kunnaksen kuvakirjoja päälleliimatumpaa. Koiramaskeeraus yhdistää historian värikkään merkkihahmokatraan ja estää jännittävimpiä kohtauksia olemasta liian pelottavia. Noitamaisuuskin on koiramaista. Fiikka Forsmanin tulkinta on kauttaaltaan kekseliäisyyden runsaudensarvi. Ideoita pulppuaa niin suurenmoisessa lavastuksessa, puvustuksessa ja maskeissa kuin äänissä ja valoissa sekä projisoinneissa.

Kokonaisuuden kruunaa Niina Hannulan livenä esittämä ja kaikkensa antavan, ilottelevan näyttelijäryhmän kanssa vuoropuheleva musiikki. Kohokohtia Koiramäessä on monia, kauneimpana tyttökuningas Outi Kärpäsen ja koululaiskoira Petra Heinäsen koreografiat ilmapallomaapallon kanssa. Loistavasti toteutettu lainaus Chaplinin Diktaattori-klassikosta!

Tuulikki Nikkilä / Perhonjokilaakso (11.3.2021)

- Parituntinen Suomen historian parissa vie katsojan tyystin Suomen historian tapahtumien pariin kolmeksisadaksi vuodeksi. Kokkolan kaupunginteatterin näyttämöllä sai nauttia Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia -näytelmöstä Eva Buchwaldin dramatisoimana ja Fiikka Forsmanin ohjaamana,

- Näyttämön lavastus on osuva, mahtavan näköisiä pilareita, joilla on helppo muuttaa paikkaa vaikkapa Turun torilta kuninkaalliseen teatteriin. Kaikki käy jouhevasti. Musiikki on ihanasti mausteena, kun opettajanakin esiintyvä Niina Hannula ohjailee aitiostaan niin lauluja kuin musiikkiakin suvantoisiin hetkiin orkesterin kanssa.

- Jos lavastaja on ollut idearikas on sitä myös pukusuunnittelija Katri Tuukkanen. Näyttämöllä on sentään liki 30 roolia ja näyttelijöitä kymmenkunta, siinä pitää olla näppäryyttä asujen vaihdoissa ja ideoinnissa.

- Koululaiskoira Alix (Petra Heinänen) on loistava ja koko ajan näyttämöllä mukana.

- Ohjaaja Fiikka Forsman on saanut lavalle loistavan katkelman Koiramäen vilkkaasta elämästä. Ihana kertaus meille aikuisillekin Suomen historiasta niin elävästi, että jouduin itsekseni toteamaan, että totta se on, kertaus on opintojen äiti.