Olen Niina Hannula alttoviulisti, viulisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, kapellimestari ja pedagogi, joka työskentelee laaja-alaisesti kevyen ja klassisen musiikin kentällä rikkoen niiden välisiä raja-aitoja.

Olen säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut paljon musiikkia teatteriin mm. kokoillan musiikkinäytelmät Koiramäen Suomen Historia 2021,  Koirien Kalevala 2017 ja Puluboi ja Ponin näytelmä 2016.  Lisäksi mm. Tanssiteoksiin Kallioista ja Tunne tunne. Olen ideoinut, säveltänyt ja sanoittanut video-, kuva-, valo- ja äänitaidetta sisältäneen Kehrä teoksen, joka sai kantaesityksensä syyskuussa 2018 Kokkolan Kinojuhlilla. Sovitin Jesse Kaikurannan 10-vuotsijuhlakonserttikiertueen kappaleet joka toteutui vuonna 2022. Näissä kaikissa toimin myös muusikkona ja kapellimestarina.

Ensimmäinen soololevyni Sääpäiväkirja ilmestyi 1.6. 2023!

Tällä hetkellä sävellän mm. tanssiteosta Uneni eivät pelkää pimeää. Kokonaisuus pohjautuu Pekka Kytömäen runoihin. Teos saa ensi-iltansa Tampereella 6.10.2023. Vastaan myös teoksen äänisuunnittelusta.

Muusikon töiden lisäksi työskentelen pedagogina musiikkiopistoissa sekä vedän taidetyöpajoja erityisryhmille, maahanmuuttajille ja muistisairaille.